Authentieke miso soep
Door Jesse op
20 minuten
2 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Vegan miso soep is een traditionele Japanse soep die gemaakt is van miso, een gefermenteerde sojabonenpasta. Miso is een rijke bron van eiwitten, vezels en enzymen, en het geeft de soep een unieke en heerlijke smaak. Miso soep is ook heel makkelijk te maken, en het is een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.
Ingrediënten
- 500 mlwater
- 1 tldashi (groentebouillon)
- 2 elmiso pasta
- 0.25 daikon (witte rammenas)
- 1 helelente ui
Bereidingswijze
- Doe de dashi met het water in een pan op middelhoog vuur
- Voeg de daikon toe en laat dit pruttelen tot het zacht wordt. Zet vervolgens het vuur uit
- Doe de miso pasta in een kleine zeef boven de pan en roer dit tot de miso opgelost is.
- Verdeel de miso soep in twee kommen en garneer dit met de lente ui.