Champignon ragout

Door Jesse op

25 minuten
4 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Een mooi opgemaakte pan met champignon saus

Ingrediënten

  • 50 gPlantaardige boter
  • 50 gBloem
  • 500 mlBouillon (groente of champignon)
  • 2 middelgroteUien
  • 2 tenenKnoflook
  • 250 gChampignons
  • 250 gKastanje champignons
  • 7.5 gPlatte peterselie
  • 1 tlPeper
  • 1 tlZout

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui, hak of pers de knoflook en snijd de champignons in plakjes.
  2. Smelt de boter in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit ongeveer 3 minuten.
  3. Voeg de champignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  4. Voeg de bloem toe met een beetje bouillon en roer dit goed door met een garde. Voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe en blijf roeren met de garde. Laat dit ongeveer 5 minuten koken.