Simpele vegan sushi

Door Jesse op

50 minuten
2 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Een rechthoekig bord met drie rijen sushi

Sushi is een bekend gerecht dat vaak met vis wordt geassocieerd, maar je kan het ook heel goed plantaardig maken!

Ingrediënten

  • 300 gSushirijst
  • 4 elRijstwijnazijn
  • 1.5 elSuiker
  • 1 tlZout
  • 0.5 Komkommer
  • 4 Nori vellen
  • 1 Avocado
  • 1 Wortel
  • 100 gGerookte tofu

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst tot het water wat er af komt helder is. Doe het vervolgens in de pan en breng op hoog vuur aan de kook.
  2. Meng ondertussen de rijstwijnazijn, suiker en zout in een in een pannetje tot de suiker en het zout ijn opgelost.
  3. Zodra de rijst kookt zet je het vuur laag en laat het 10 minuten koken. Haal de deksel niet van de pan.
  4. Wanneer de 10 minuten voorbij zijn zet je het vuur uit en laat je de rijst nog 10 minuten rusten met de deksel op de pan.
  5. Doe de rijst in een grote kom en meng de rijstwijnazijn, suiker en zout er doorheen. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  6. Bereid de vulling voor door de ingrediënten in lange repen te snijden (ongeveer de lengte van een half of heel norivel), en 0,5 – 1cm in dikte
  7. Pak een norivel, en leg deze met de glanzende kant naar beneden. Verdeel hier met natte handen gelijkmatig rijst over. Laat aan de bovenkant een rand van 2cm vrij.
  8. Leg de vulling in het midden van de rijst. Rol de sushi op door de onderkant van het norivel over de vulling te vouwen, en vervolgens strak op te rollen. Maak de rand van het norivel nat met water, zodat de sushi goed blijft plakken.
  9. Snijd de rollen sushi met een nat mes in stukken van ongeveer 2cm dik. Herhaal dit voor de rest van de sushi.