Spitskool met plantaardige spekjes
Door Jesse op
20 minuten
4 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Een eenvoudig, maar heerlijk recept voor spitskool met plantaardige spekjes en rijst met een Aziatische twist die snel op tafel staat.
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 1 ui
- 1 Knoflook
- 175 gplantaardige spekjes (Vivera)
- 2 elketjap manis
- 1 elsoja saus
- 0.5 groentebouillon blokje
- 100 mlwater
- 300 gbasmati rijst
- 50 gplantaardige boter
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Maak de spitskool schoon met koud water. Verwijder vervolgens de kern door er een V in te snijden. Snijd de rest van de spitskool in diagonaal in dunne reepjes.
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, of pers deze met een knoflookpers.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olijfolie of plantaardige boter in een hapjespan en bak de plantaardige spekjes 4 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de ketjap, soja saus, het halve bouillon blokje en het water toe en roer goed door.
- Voeg de spitskool toe en laat het geheel 5 minuten met deksel op laag vuur pruttelen zodat de spitskool slinkt.
- Roer het geheel goed door en laat het nog 2 minuten pruttelen zonder deksel op middelhoog vuur.
- Serveer de spitskool met de rijst.