Spitskool met plantaardige spekjes

Door Jesse op

20 minuten
4 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Een krop spitskool in een zonnig veld.

Een eenvoudig, maar heerlijk recept voor spitskool met plantaardige spekjes en rijst met een Aziatische twist die snel op tafel staat.

Ingrediënten

  • 1 spitskool
  • 1 ui
  • 1 Knoflook
  • 175 gplantaardige spekjes (Vivera)
  • 2 elketjap manis
  • 1 elsoja saus
  • 0.5 groentebouillon blokje
  • 100 mlwater
  • 300 gbasmati rijst
  • 50 gplantaardige boter

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de spitskool. Maak de spitskool schoon met koud water. Verwijder vervolgens de kern door er een V in te snijden. Snijd de rest van de spitskool in diagonaal in dunne reepjes.
  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn, of pers deze met een knoflookpers.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Verhit een scheutje olijfolie of plantaardige boter in een hapjespan en bak de plantaardige spekjes 4 minuten op middelhoog vuur.
  5. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
  6. Voeg de ketjap, soja saus, het halve bouillon blokje en het water toe en roer goed door.
  7. Voeg de spitskool toe en laat het geheel 5 minuten met deksel op laag vuur pruttelen zodat de spitskool slinkt.
  8. Roer het geheel goed door en laat het nog 2 minuten pruttelen zonder deksel op middelhoog vuur.
  9. Serveer de spitskool met de rijst.