Yaki Udon: Japanse roerbak noodles

Door Jesse op

13 minuten
1 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Een bord eten op een tafel

Yaki Udon (焼きうどん) is Japanse roerbak udon noodles met groenten, proteïne en een smaakvolle hartige saus.

Ingrediënten

  • 0.25 ui
  • 2 shiitake paddestoelen
  • 150 groenten naar keus (kool, wortels, enz.)
  • 90 gUdon noodles
  • 2 lente uien
  • 1 elmirin (rijstwijn)
  • 1 elsoja saus
  • 1 elsake
  • 1 tlkombu vlokken
  • 1 tlzout
  • 1 tlpeper

Bereidingswijze

  1. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de uien hieraan toe en bak deze 1 minuut.
  2. Voeg de shiitake paddestoelen toe en bak deze 30 seconden mee.
  3. Voeg vervolgens de groenten en lente ui to en bak deze mee tot ze zachter worden (1,5 - 2 minuten).
  4. Voeg de udon, mentsuyu (soja saus, sake én kombu vlokken) en mirin toe en kook het ongeveer 30 seconden, of tot de noodles loskomen.