Yaki Udon: Japanse roerbak noodles
Door Jesse op
13 minuten
1 personen
Hoofdgerecht
Avondeten
Yaki Udon (焼きうどん) is Japanse roerbak udon noodles met groenten, proteïne en een smaakvolle hartige saus.
Ingrediënten
- 0.25 ui
- 2 shiitake paddestoelen
- 150 groenten naar keus (kool, wortels, enz.)
- 90 gUdon noodles
- 2 lente uien
- 1 elmirin (rijstwijn)
- 1 elsoja saus
- 1 elsake
- 1 tlkombu vlokken
- 1 tlzout
- 1 tlpeper
Bereidingswijze
- Verwarm 1 eetlepel olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de uien hieraan toe en bak deze 1 minuut.
- Voeg de shiitake paddestoelen toe en bak deze 30 seconden mee.
- Voeg vervolgens de groenten en lente ui to en bak deze mee tot ze zachter worden (1,5 - 2 minuten).
- Voeg de udon, mentsuyu (soja saus, sake én kombu vlokken) en mirin toe en kook het ongeveer 30 seconden, of tot de noodles loskomen.